ДПРЧ-42

Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Май 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 40
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Приветствую Вас, Гость · RSS 05.05.2024, 21:06

    Главная » 2013 » Май » 20 » ОБЕРЕЖНО, ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНИЙ ПЕРІОД!
    ОБЕРЕЖНО, ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНИЙ ПЕРІОД!
    12:52

       Через спекотну погоду, яка протягом тривалого часу утримується на території Київської та Чернігівської областей, по всій території краю оголошена надзвичайна пожежна небезпека 5 класу.

          Як наслідок, існує висока ймовірність виникнення пожеж у лісових масивах. З метою запобігання виникнення пожеж у лісах, співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій проводять комплекс профілактичних заходів. Значна увага приділяється роз’яснювальній роботі із населенням.

        Так 9 травня на території лісового масиву Славутицького лісгоспу Державного Підприємства «Чернігівське лісове господарство» було організовано та проведено рейд, в якому були задіяні: заступник начальника 42-ї державної пожежно-рятувальної частини капітан служби цивільного захисту - Скрипка Євген Іванович, начальник караулу  лейтенант служби цивільного захисту – Галаган Ігор Анатолійович, дільничний інспектор лейтенант міліції – Ковальчук Андрій Миколайович, перший заступник лісничого Славутицького лісництва Уральський Олег Юрійович.                                                              

       Під час рейду із відпочиваючими проводилась активна роз’яснювальна робота. Громадянам роз’яснювали та нагадували основні правила пожежної безпеки під час відпочинку в лісі, вручали пам’ятки та листівки. Як показали результати проведеного рейду, люди позитивно ставляться до такої попереджувальної роботи та дякують за турботу про них з боку рятувальників та працівників лісу.

                            

           У приміщенні Славутицького лісового господарства постійно проводиться відеоспостереження лісового масиву навколо міста Славутич.

         Державна служба України з надзвичайних ситуацій нагадує громадянам, що при відпочинку в лісі слід неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Якщо ви вирішили розвести вогонь, вибране місце слід добре розчистити, а коли залишаєте місце, де розводили багаття, загасіть його та засипте землею чи залийте водою. Розведене вогнище не можна залишати без нагляду. Місце відпочинку після себе потрібно прибрати, адже залишені на сонячній галявині пляшки чи уламки скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як джерело запалювання. Якщо ж ви помітили загорання у лісі, слід відразу зателефонувати за номером 101. Пам’ятайте, що у спекотну погоду в лісі категорично забороняється розводити багаття!

     ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ У ЛІСІ:

      -не залишайте вогнище без нагляду;

     -місце розпалювання вогню обкладіть камінцями чи обсипте землею (піском) ;

     -після відпочинку, обов'язково заливайте вогнеще водою чи піском;

      -розпалюйте вогнище, по можливості, на місці попереднього.

                        Якщо опинилися в осередку пожежі:

      - не панікуйте та не приймайте поспішних, необдуманих рішень;

     - не тікайте від полум'я, що швидко наближається, у протилежний бік, закривши голову і обличчя одягом — йдіть проти вітру;

     - гасити полум'я невеликих низових пожеж можна, забиваючи його гілками листяних порід дерев, заливаючи водою, закидаючи вологим ґрунтом або затоптуючи ногами;

     - будьте обережні в місцях горіння високих дерев, вони можуть завалитися та травмувати вас;

     - після виходу із осередку пожежі повідомте місцеву адміністрацію та пожежно - рятувальну службу про місце, розміри та характер пожежі.

          Шановні громадяни! Керівництво Служби цивільного захисту у м. Славутич переконливо просимть Вас: не нехтуйте правилами пожежної безпеки, не паліть багаття поблизу дерев, не залишайте непогашеним багаття, не кидайте недопалки. Бережіть «зелені легені» планети від пожеж!

                             

    Просмотров: 1450 | Добавил: sgpch15 | Рейтинг: 0.0/0 |
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *:
    Copyright MyCorp © 2024
    Бесплатный конструктор сайтов - uCoz