ДПРЧ-42

Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Декабрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 40
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Приветствую Вас, Гость · RSS 29.04.2024, 10:51

    Главная » 2014 » Декабрь » 30 » Славутицький МС ГУ ДСНС України у Київській області інформує:
    Славутицький МС ГУ ДСНС України у Київській області інформує:
    11:28

      Напередодні Новорічних і Різдвяних свят чи не у кожній оселі засяє святковими вогниками новорічні красуні. Проте нехтування елементарними правилами безпеки можуть призвести до лиха.

                                 

     Останнім часом жодне свято не обходиться без феєрверків. Найулюбленішими новорічними забавками є хлопавки, петарди, бенгальські свічі, салюти, ракети, феєрверки, і багато-чого іншого. Ось деякі правила поводження із найбільш розповсюдженими з них. 

                                   

    Хлопавки. Це одна із улюблених і безпечних новорічних забав. Проте, варто пам`ятати, що не можна направляти хлопавку в обличчя або освітлювальні прилади, застосовувати її поблизу полум`я свічок або розпечених спіралей. Дітям можна підривати хлопавки тільки в присутності дорослих.

    Петарди. Основні правила безпеки при їхньому використанні: забороняється їхнє носіння в кишенях і без упакування, не можна розбирати їх, затримувати в руках після підпалу, необхідно відкидати їх від себе на відстань 5-6 метрів. Піротехнічний виріб, безпосередньо ручного запуску, повинен мати сповільнювач, що забезпечує безпеку запуску і час, за який необхідно встигнути залишити небезпечну зону.

    Бенгальські вогні рекомендується використовувати тільки у великих вентильованих приміщеннях або на вулиці. При використанні цих і багатьох інших феєрверків необхідно пам`ятати, що неправильне поводження з ними може спричинити пожежу або завдати шкоди здоров`ю.

    Правила безпеки користування піротехнічними засобами.

         Щоб запобігти неприємним наслідкам від "спілкування" з піротехнічними виробами, необхідно пам'ятати і дотримуватися правил пожежної безпеки при використанні піротехнічних виробів. Запуск петард, феєрверків, ракет забороняється проводити в середин і приміщення, з балконів та поблизу житлових, господарських будівель, новорічних ялинок.

       Піротехніку не можна зберігати поблизу приладів опалення (батарей, газових, електричних плит), не варто носити вогненебезпечні вироби у кишенях. Не можна розбирати вироби чи піддавати їх механічним впливам. Не можна курити, працюючи з піротехнічними виробами, а також знаходитись в нетверезому стані

           Щоб свято не скінчилося трагічно, необхідно пам’ятати наступне:

    1. купувати піротехнічні вироби необхідно тільки у спеціалізованих магазинах, які мають дозвіл на їх реалізацію;

    2. всі вироби повинні мати сертифікат відповідності та інструкцію правил їх використання українською мовою;

    3. вибираючи піротехніку необхідно звернути увагу на її зовнішній вигляд; забороняється використовувати вироби з тріщинами та іншими пошкодженнями корпусу;

    зберігати піротехнічні вироби слід в недоступних для дітей місцях, подалі від нагрівальних приладів та відкритого вогню;

    4. відстань від місця феєрверку до поруч розташованих будівель, споруд, а також автомобілів повинна бути не менше ніж 50 метрів;

    5. запускати піротехніку з балконів будинків;

    6. небезпечно влаштовувати феєрверк перебуваючи у нетверезому стані та при цьому палити.

    Пам’ятайте ! Номер виклику пожежно-рятувальної служби – 101.

    Дотримання правил пожежної безпеки доступне кожному. Тож зробіть все можливе аби зберегти своє майно та життя від страхітливої сили вогню.

    Просмотров: 401 | Добавил: sgpch15 | Рейтинг: 0.0/0 |
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *:
    Copyright MyCorp © 2024
    Бесплатный конструктор сайтов - uCoz