ДПРЧ-42

Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Август 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 40
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Приветствую Вас, Гость · RSS 04.05.2024, 08:28

    Главная » 2012 » Август » 29 » Літня пора вже згасає!
    Літня пора вже згасає!
    19:54

    Літня пора вже згасає, але нажаль є люди які не бажають прощатися із сонячним періодом і не зважаючи на погодні умови вони влаштовують відпочинок біля водойм. Не загартований організм, при купанні в прохолодній воді, вже не кажучи про нещасні випадки на плавзасобах, може кінчитися дуже ТРАГІЧНО !!!

    Керівництво 15-СДПЧ м. Славутич та сектор НПО у м. Славутич попереджає, що постраждати від переохолодження можна навіть при плюсовій температурі. Зокрема, погодні умови з температурою +20 С вже вважаються такими, що можуть спричинити проблеми зі здоров'ям. Холод згубно впливає у першу чергу на дрібні кровоносні судини людини. Судини в кінцівках інстинктивно звужуються, щоб зберегти тепло. Саме за рахунок цього приплив крові до внутрішніх органів збільшується та підтримується внутрішня стабільна температура тіла. Ось чому циркулювання крові в кінцівках уповільнюється. Першими замерзають пальці рук та ніг, а також вуха та ніс — вони найменше захищені через те, що в них тонкий жировий прошарок. Спочатку замерзає шкіра, а вже потім підшкірний шар, судини, м'язи, нерви та навіть кістки. І для цього не потрібна наднизька температура, зокрема, як -20С. Температура, при якій можна переохолодитися, може бути навіть плюсовою. При переохолодженні температура тіла знижується до 35С і нижче.

                     

      Якщо вже подія така сталася, не слід думати, що переохолодження мине саме по собі. Як тільки з'являться його симптоми - воскові плями та оніміння шкіри, негайно перейдіть у тепле приміщення. Перша допомога при переохолодженні  нескладна:

    -       зігрійтеся, посидьте у теплому приміщенні кілька годин, поїжте.
    -       якщо одяг мокрий, негайно замінити на сухий.
    -       обов'язково пийте якомога більше рідини, будь-які теплі напої (ні в якому разі алкогольні) вони відновлюють нормальну температуру тіла та покращать циркуляцію крові.
    -       прийміть знеболювальні та негайно зверніться по кваліфіковану допомогу.
    Бережіть себе !!!
    Просмотров: 475 | Добавил: sgpch15 | Рейтинг: 5.0/2 |
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *:
    Copyright MyCorp © 2024
    Бесплатный конструктор сайтов - uCoz