ДПРЧ-42

Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Январь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 40
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Приветствую Вас, Гость · RSS 07.05.2024, 11:23

    Главная » 2014 » Январь » 17 » Святкуючи Водохрещення не забувайте про власну безпеку!
    Святкуючи Водохрещення не забувайте про власну безпеку!
    12:12



    19 січня православні люди традиційно відзначають Хрещення  Господнє. В цей день за звичаєм люди освячують воду. Вважається, що освячена на Водохреще вода  має цілющі властивості. Багато людей в цей день не лише набирають воду в пляшки, але і йдуть на водоймища, річки, ставки, щоб стати свідком освячення води в річці  та скупатись в ополонці.

    Святкуючи Водохрещення не забувайте про власну безпеку.

    Керівництво Державної пожежної рятувальної частини - 42 нагадує про елементарні правила безпеки поблизу водних об’єктів.

    Не виходьте на лід без потреби, не залишайте без нагляду дітей поблизу річки чи ставка, переконайтеся, що лід, на який ви виходите, достатньо міцний.    Для однієї людини безпечним вважається лід товщиною не менше 7 см, для групи людей 15см. Рухаючись по льоду, обминайте місця поблизу кущів, очерету, місць де водорості вмерзли в лід. Не перевіряйте міцність льоду ударом ноги – ЦЕ НЕБЕЗПЕЧНО!

    Якщо у вас виникло бажання скупатись в ополонці, то купайтеся лише в спеціально призначених для цього місцях. Попереджаємо, що слід уникати великого скупчення людей біля купелі, щоб уникнути провалів під лід. Всі глядачі повинні знаходитися на березі, а охочі зануритися - акуратно підходити до ополонки по черзі. Крім того, нагадуємо, що купання в ополонці і вживання алкоголю - несумісні. Утримуйтесь від купання, якщо маєте серйозні хвороби які можуть загостритися через таке занурення, приміром серцево-судинні. Пам’ятайте, що перебування в крижаній воді у незагартованих людей може призвести до загального переохолодження організму. При перших ознаках переохолодження – ознобі, тремтінні, синюшності шкіряних покривів, губ, болі у пальцях рук та ніг – людині вже необхідно надати допомогу. При легкому ступені переохолодження постраждалого достатньо тепло одягти, напоїти гарячим чаєм  та змусити виконувати інтенсивні фізичні вправи.  У разі середнього чи важкого переохолодження – розтерти вовняною тканиною, зробити масаж усього тіла. Потім тепло одягти та укласти в ліжко. Зігрівання має бути поступовим, щоб не було різкого перепаду температури. Окремо звертаємось до батьків: не відпускайте своїх дітей гратися на замерзлих водоймах!

                                                                         Безпечних Вам свят! 

    Просмотров: 547 | Добавил: sgpch15 | Рейтинг: 0.0/0 |
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *:
    Copyright MyCorp © 2024
    Бесплатный конструктор сайтов - uCoz