ДПРЧ-42

Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Апрель 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 40
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Приветствую Вас, Гость · RSS 29.04.2024, 02:02

    Главная » 2013 » Апрель » 26 » Звернення керівництва 42-ДПРЧ до жителів м. Славутич
    Звернення керівництва 42-ДПРЧ до жителів м. Славутич
    13:38


    Керівництво 42 - ДПРЧ м. Славутич
    закликає славутичан та гостей міста  бути обережними при використанні відкритого вогню та дотримуватися правил пожежної безпеки під час святкування Великодня та травневих свят.

     

    Вже за декілька днів настануть травневі свята, які зазвичай поєднані із відпочинком на природі. Такі святкування часто закінчуються лісовими пожежами. Погано те, що деякі наші громадяни нехтують правилами безпеки поведінки на природі та в лісі. Через їхню необачність під загрозою опиняється навколишнє середовище. Бо необачно кинутий недопалок цигарки, іскра від погано залитого багаття, небезпечні пустощі з вогнем можуть стати причинами виникнення масштабних пожеж, ліквідувати які нерідко доводиться силами численних загонів рятувальних підрозділів.

    Отже, з надходженням свят, нагадуємо правила поведінки під час відпочинку на природі. Слід бути особливо обережними при поводженні з вогнем: очищати місце, призначене для вогнища, від сухої трави, листя, гілля; не розкладати багаття поблизу звисаючих крон дерев, в хвойних молодняках, серед сухого очерету; не залишати вогнище без нагляду; не залишати місць відпочинку, не впевнившись, що вогонь погашено.

    При розкладанні вогнища треба намагатись, щоб з підвітряного боку від багаття, тобто там, куди летять іскри, була річка, велика калюжа або відкрита місцевість. При сильному вітрі бажано з навітряного боку вогнище захистити стійкою спорудою з жердин, вбитих в землю і вкритих плитами дерну. Невеликі займання, наприклад, які виникли в результаті викиду з вогнища жаринок, необхідно гасити негайно, заливаючи водою, засипаючи піском, землею, покриваючи брезентом, затопчуючи взуттям, збиваючи мокрими ганчірками, віниками, в крайньому випадку – одягом. Бити краще збоку, за напрямком вогню, з невеликим притисканням після удару. Зупинити розповсюдження вогню значно легше, ніж загасити велику пожежу.

    Але, якщо вже так сталося, що ви опинилися в зоні пожежі, не панікуйте, не метушіться та не приймайте поспішних та не обдуманих рішень, одразу телефонуйте до служби порятунку «101».

    Просмотров: 1179 | Добавил: sgpch15 | Рейтинг: 0.0/0 |
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *:
    Copyright MyCorp © 2024
    Бесплатный конструктор сайтов - uCoz